Direcció artística

lluis
LLUÍS CALDUCH RAMOS (1955) inicia la seva activitat a l’Esbart Ciutat Comtal l’any 1962 com a dansaire de l’escola de dansa. L’any 1979 assumeix la Direcció artística i coreogràfica de l’Esbart Ciutat Comtal, càrrec que actualment encara exerceix.

De l’any 1980 al 1988 forma part del cos de dansa de l’Esbart Dansaire de Rubí col·laborant en l’equip de muntatge dels espectacles El Carnestoltes i Setmana Santa.

El 1996 s’incorpora a l’agrupació Adifolk fins el 2008, on dirigeix diverses edicions de l’Aplec Internacional de la Sardana i Grups Folklòrics, i també els actes d’inici i cloenda de les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya.

Dirigeix i coordina l’equip de treball de l’Esbart Ciutat Comtal en la recuperació del Ball de Rams d’Hostafrancs (1995) que es representa anualment en la Festa Major d’Hostafrancs. En els actes de commemoració del Centenari dels Esbarts Dansaires (2002) va ser codirector de l’espectacle La dansa catalana a escena. Del 2011 al 2013 és Coordinador del Retaule de Santa Tecla de Tarragona (coreografia de Jaume Guasch) i a partir de l’any 2014 és nomenat Director del Retaule. També ha impartit tallers de dansa als Casals catalans del Con Sud d’Amèrica (2005 a 2010), al Fescat, i a l’Ésdansa.

Ha estat guardonat amb el premi Sants-Montjuïc (2006) i el premi Ateneus (2007), ambdós a la trajectòria personal, i ha estat distingit amb el reconeixement de l’Ajuntament de Tarragona com a Tecler d’Honor (2013).

També ha creat coreografies per a sèries de televisió de TV3 com “La memòria dels cargols” i “Històries de Catalunya”, i com a Director artístic i coreogràfic de l’Esbart Ciutat Comtal ha creat nombroses coreografies i espectacles que s’han representat en diferents teatres d’arreu del país.

L’últim espectacle que ha creat i dirigit és EULÀLIA, representació de la vida i passió de Santa Eulàlia. Estrenat l’any 2013 a la Catedral de Barcelona i que es representa cada any en els actes de la Festa Major de Santa Eulàlia a Barcelona. Espectacle guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona (2013) en cultura popular i tradicional.