Acròstic

L’Esbart Ciutat Comtal presenta Acròstic, un nou espectacle talment com una composició poètica en la qual emanen els sentiments a través de la dansa. Es tracta d’un conjunt expressiu que, com un entreteniment lingüístic, enjogassat i misteriós, ens revela missatges commovedors i essencialment vitals. Una composició d’imatges, formes, gestos i moviments amb la voluntat de comunicar i fer sentir les emocions que fonamenten la nostra existència.

Acròstic és una estructura que ve traçada entre dos eixos, l’un vertical i l’altre horitzontal, encaixant lletres i creant noms.

acrostic-imatge-ballsCreació, sempre creació, perquè la nostra progressió és contínua i el nostre esforç ara esdevé un munt de lletres, les lletres esdevenen paraules, les paraules moviments, i els moviments danses. És el resultat d’anys, de l’evolució pròpia de la vida i del treball en grup. Les lletres ballen, les paraules s’ordenen en els eixos i en continu dinamisme, com el temps, van trobant el seu espai.

D’esquerre a dreta s’acumulen les paraules i formen una seqüència paral·lela que va prenent sentit quan cada mot es transforma en dansa. VALS, COLOR, ALEBRE, NOS, MATÈRIA, ÒRBIT, COSES…

De dalt a baix, amb tot l’aplom i amb la profunda confiança d’abastar tots i cadascun dels sentits, podem llegir, veure i gaudir d’una nova proposta artística que ens arriba amb l’estructura i el nom d’ACRÒSTIC.