Eulàlia

EULÀLIA és un espectacle de música i dansa que homenatja la vida de Santa Eulàlia. Es tracta d’una recreació històrica basada en la vida de la jove Santa Eulàlia, filla de Sarrià, que el s III dC, en defensa de la seva fe, s’enfrontà a pretor romà, Dacià, el qual va manar que fos martiritzada i condemnada a morir a la creu per la seva irreprimible condició de cristiana.

EULÀLIA sorgeix de la voluntat de l’Esbart Ciutat Comtal d’oferir a la ciutat de Barcelona, un espectacle perdurable en el temps i en la memòria col·lectiva.

El nostre objectiu és fer arribar a les generacions futures, el llegat del patrimoni social i cultural d’origen religiós. El 2013 l’espectacle es va estrenar i es representa cada any, durant les festes de Santa Eulàlia, a l’altar major de la Catedral de Barcelona.

La coreografia, així com tota la presentació escènica i teatral està creada i dirigida pel coreògraf Lluís Calduch. Els dansaires i figurants formen part de l’Esbart Ciutat Comtal. La música, està composta explícitament per l’ocasió pel mestre Francesc Cassú i enregistrada l’any 2011. El disseny gràfic, vestuari i atrezzo és a càrrec de Pau Fernández.

Descarrega't la nota de premsa aquí

Premis Ciutat de Barcelona 2013