Ritmes i Rimes

Segons diu la definició, ritme és la proporció de temps entre diversos sons, moviments o actes repetits. Les tribus més ancestrals basen els seus rituals en el ritme, hi ha ritme a les cançons, a la dansa, a les músiques. La poesia té ritme. Hi ha ritme a les fàbriques, quan s’escriu a l’ordinador, quan comunica el telèfon. Hi ha ritme a la vida i la nostra vida és ritme perquè depèn del batec del cor. Una cadència rítmica no deixa indiferent a ningú. El ritme és un element primari que produeix causa-efecte. No cal pensar. Podem deixar-nos estimular pel ritme i el nostre cos respondrà amb un moviment.

La definició de rima ens diu que és la repetició de sons, normalment al final d’un conjunt de versos. Això és poesia, és a dir: el contingut formós d’una obra literària. Tenim rima masculina, femenina, falsa, fàcil, equívoca, interna, assonant, consonant... Hi ha rimes per tots els gustos. Nosaltres hem triat aquella que pel contingut dels seus versos ens ha inspirat dansa.

Ritmes i Rimes és un espectacle d’una sola part que engloba cinc coreografies, compostes cadascuna per diverses danses, enllaçades entre elles a través de la rima.