Eulàlia, la poesia de la història

Representació de la vida i passió de Santa Eulàlia

L’Altar Major de la Catedral de Barcelona torna a esdevenir el màgic  escenari on es recrea la vida de Santa Eulàlia. Damunt la Cripta on descansen les seves despulles, l’Esbart Ciutat Comtal ofereix a la ciutat una visió dansada de la vida i passió de la patrona de Barcelona. La professió de la seva fe cristiana, els martiris que va patir, la seva mort i posterior glorificació en temps dels romans, prenen vida a través de la coreografia de Lluís Calduch Ramos i de la música de Francesc Cassú i Jordi.

EULÀLIA és un homenatge al patrimoni social, cultural i religiós que la devoció a Santa Eulàlia significa en l’esdevenir històric de Barcelona, tal i com va succeir en el setge a la ciutat al 1714 on la població es va encomanar a la Santa, traient el Penó al carrer, per encoratjar-se a seguir endavant en la batalla. Per aquest i molts altres motius, EULÀLIA és una ofrena de l’Esbart Ciutat Comtal per a homenatjar la ciutat i la seva patrona.

L’espectacle va ser guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona, en la categoria de Cultura Popular i Tradicional, l’any 2013 amb la unanimitat de tots/es membres del jurat.

 

  • Representacions: divendres, 10 de febrer a les 21:00h i dissabte, 11 de febrer a les 22:00h.
  • Lloc: Catedral de Barcelona
  • Entrada gratuïta per ordre estricte d’arribada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *