EULÀLIA, la poesia de la història de Santa Eulàlia

El proper 12 de febrer a les 20.00h es presentarà audiovisual documental creat per l’Esbart Ciutat Comtal en col·laboració amb la Catedral de Barcelona, EULÀLIA, la poesia de la història sobre Santa Eulàlia. Es tracta d’un document que pretén explicar, amb dansa i música, la història i la llegenda de Santa Eulàlia, patrona de la ciutat de Barcelona, a partir de l’espectacle EULÀLIA de l’Esbart Ciutat Comtal, que es representa cada any a la Catedral de Barcelona. És un documental creat amb la voluntat de difondre i promoure el nostre patrimoni artístic i cultural, i alhora divulgar la llegenda de Santa Eulàlia.

Per les circumstàncies actuals per causa de la Covid19 no podrem fer la representació de l’espectacle a la Catedral de Barcelona, malgrat això l’Esbart ha continuat treballant i apostant per noves vies de creació de la cultura popular i pels nous mitjans de difusió i divulgació. A partir de l’espectacle EULÀLIA presentem aquest document audiovisual que relata els fets històrics i llegendaris que envolten la vida de Santa Eulàlia. La gravació de les imatges ha estat a l’interior de la Catedral de Barcelona i als jardins del Teatre Grec, aamb la participació del cos de dansa i de l’escola de dansa de l’Esbart Ciutat Comtal.

L’espectacle EULÀLIA de l’Esbart Ciutat Comtal es va estrenar el 2013 a la Catedral de Barcelona i s’ha representat cada any per les festes de Santa Eulàlia. L’Altar Major esdevé el màgic escenari on es recrea la vida de Santa, damunt la Cripta on descansen les seves despulles, l’Esbart Ciutat Comtal ofereix a la ciutat una visió dansada de la vida i passió de la patrona de Barcelona. La professió de la seva fe cristiana, els martiris que va patir, la seva mort i posterior glorificació en temps dels romans, prenen vida a través de la coreografia de Lluís Calduch i Ramos, i de la música de Francesc Cassú i Jordi.

L’espectacle va ser guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona, en la categoria de Cultura Popular i Tradicional, l’any 2013 amb la unanimitat de tots/es membres del jurat.

Agraïments: Excel·lentíssim Capítol de la Catedral de Barcelona, ICUB Ajuntament de Barcelona, Xavier Monjo i Amadeu Carbó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *