EULÀLIA, representació de la vida i passió de Santa Eulàlia

Dissabte 9 de febrer a les 21 h i diumenge 10 de febrer a les 16.45 h.

L’Esbart Ciutat Comtal ofereix per setè any consecutiu l’espectacle ‘Eulàlia’, a la Catedral de Barcelona dins de les festes de Santa Eulàlia.
L’Altar Major de la Catedral de Barcelona torna a acollir l’espectacle de música i dansa que retrà homenatge a la vida de Santa Eulàlia.

Eulàlia és un homenatge al patrimoni social, cultural i religiós que la devoció a Santa Eulàlia significa en l’esdevenir històric de Barcelona, tal i com va succeir en el setge a la ciutat al 1714 on la població es va encomanar a la Santa, traient el Penó al carrer, per encoratjar-se a seguir endavant en la batalla. Per aquest i molts altres motius, Eulàlia és una ofrena de l’Esbart Ciutat Comtal per homenatjar la ciutat i la seva patrona. 

La coreografia, així com tota la presentació escènica i teatral, està creada i dirigida pel coreògraf Lluís Calduch. Els dansaires i figurants formen part de l’Esbart. La música està composta per a l’ocasió pel mestre Francesc Cassú i enregistrada l’any 2011 per una orquestra d’uns 25 músics i el cor de dones Aurica.

Eulàlia és un espectacle guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria de cultura popular i tradicional 2013.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *