SOLC, l’herència que es dansa

SOLC és un espectacle de dansa de l’Esbart Ciutat Comtal amb Arnau Obiols, a partir de l’Obra del Cançoner Popular, prenent com a eix central els homes i les dones que van emprendre el viatge d’exploració i recerca per recollir les cançons populars del territori de parla catalana. Aquests missioners i missioneres són les figures essencials que ens transcriuen tradicions i costums populars; la seva memòria ens evoca un paisatge, olors, sons, llum…un univers expressiu de les dones i els homes de pobles i ciutats a través de les tonades, la música, les cançons i les danses.

SOLC és el traç, aquella empremta profunda que deixen les nostres passes al llarg del temps, expressió de l’essència i la intimitat de la vida catalana.

SOLC és l’herència que es canta i que es balla: és l’herència que ens porta el vent.

FITXA ARTÍSTICA

Coreografia i direcció: Teresa Agustí – Lluís Calduch

Música i interpretació: Arnau Obiols

Posada en escena i assessorament coreogràfic: Roberto Olivan

Interpretació dansa: Esbart Ciutat Comtal

Disseny vestuari: Joan Salvadó Bonet

Disseny il·luminació: Pol Payret

SOLC va ser estrenat el 8 d’octubre de 2022 a l’Anònima (Fira Mediterrània a Manresa) i es una:

Producció: Esbart Ciutat Comtal

Co-producció: Fira Mediterràna – Obrador d’Arrel i ÉsDansa

Amb el suport de: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, ICUB – Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona

D’on surt SOLC?

Partim de la idea de donar visibilitat i importància als missioners i missioneres que van emprendre el viatge per recollir les cançons dels Països Catalans. Un viatge on capten sensacions a través de la vista, la olor, la oïda, la parla, i amb tots els tons de veu, música, cançons, danses. Plasmar un univers de costums, maneres de fer, de cantar, de transmetre…

L’univers té llums infinites que l’home ha designat en constel·lacions. Les estrelles són punts brillants que unides unes amb les altres són les constel·lacions que ens ajuden a ubicar-nos en un lloc concret en una època de l’any.

La música és creada a partir de les partitures i materials que s’han obtingut de la recerca feta. La sonoritat i la música seran part essencial que ens conduirà per tot aquest univers i diversitat de veus, sons, tonades, cançons i danses que es van recollir en el territori.

El nostre agraïment a Antoni Serés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *